27/10 -10

Hej!
Jag har nu gjort klart mina smörgåstårtor & prinsesstårtor.
I torsdags gjorde jag den sista prinsesstårtan och som jag skrev så skulle garneringen bli klar på fredag pga tårtan var till ett barnkalas.
Här en bild på när den dyra tårtan är klar, dock så är bilden ganska mörk pga jag tog kortet med mobilen.
Som ni ser är att ett ljus i mitten och sen är det dekorations figurer av socker som är på tårtan.
Sammanfattningen att den här tårtan är att alla tyckte den var lagomt saftig, inte för mycket och inte för lite utan perfekt!
Alla tyckte det var riktigt gott med skivade bananer i och att det var rätt mängd grädde.
De som hade smakat på den "billiga" tårtan också tyckte att den dyra var godare och när jag frågade varför var det bara för att den "billiga" marsipanen var för söt.
Så det blev 1-1 mellan det dyra och det "billiga".
Den godaste smörgåstårtan var den "billiga" och den dyra prinsesstårtan var godare än den "billiga".
Och på tal om annat så går jag runt och tänker på mitt projekt arbete typ dagarna lång.
Jag kan inte direkt säga hur mycket jag tänker på det men jag gör det flera timmar om dagen.
Jag tänker bland annat på hur jag ska börja med rapporten och hur jag ska lägga upp den och vad jag hittills har gjort med mitt arbete.
Nu när tårtorna är klara så blir det att lägga ner tiden på rapporten. Så nu ska jag sitta och fundera på det ett tag och uppdaterar om jag kommit fram till något som jag tycker är bra.
Mvh Sofia

21/10 -10

Hej!
Idag kan jag inte säga hur länge jag har hållt på med mitt arbete. Har typ tänkt det på det hela dagen, nu med.
Men jag tänkte uppdatera med att säga att den "billiga" prinsesstårtan gick hem. De som smaka på den tyckte den var väldigt saftigt och god och ett plus med skivade bananer istället för mosade.
För en stund sen gjorde jag den dyra tårtan.
Jag gjorde på samma sätt som den "billiga" men jag lägger såklart upp bilder och säger vad jag gjort med den här också.
Det första jag gjorde var att sätta en del av tårtbotten på det tårtfat jag hade till den första tårtan.
Jag strök på lite äppeljuice för att göra den mer saftig och mindre torr sen strök jag på vaniljkräm och skivade bananer, men jag tog inte lika många bananskivor den här gången.
Innan jag la på den andra botten strök jag över lite grädde.
Det andra lagret strök jag på äppeljuice också sedan satt jag hallonsylt på.
Som jag gjorde på det första lagret så strök jag även grädde på det andra lagret också.
Det sista lagret satt jag på lite äppeljuice och sedan grädde.
Och det sista jag gjorde på tårtan var att jag satt marsipan på den.
Och jag kommer även fortsätta göra klart den imorgon, då jag sätter på ljus och så vidare.
Ett tips är att man skär snitt i kanterna innan man sätter marsipanen på tårtan!
Tårtan gjorde jag på över en timme och nu har jag suttit ett tag och skrivit och så vidare, men jag har typ tänkt på arbetet i några dagar på hur jag ska lägga upp det och så vidare.

Mvh Sofia

20/10 -10

Hej!
Idag har jag handlat råvaror till den sista prinsesstårtan, det vill säga den dyra.
Det blev att jag handla Icas varor, på grund av ekonomin.
Men jag köpte iallafall Icas tårtbotten, marsipanlock  och grädde och hallonsylt tar jag det vi har hemma. Det var svårt att få tag på tårtlock i affären, vi var i tre affärer för att hitta det och det blev på ica.
Bananer på coop och ekströms marzan sås och lätt mjölk till att göra vaniljkräm.
Imorgon ska jag göra tårtan och själva utsidan på tårtan kommer bli mer iordning på fredag.
Den blir det bara för jag ska baka den till ett barnkalas och det vill säga att jag sätter på ljus och dekoration på fredag.
Men bild kommer även när den är helt klar med "barn dekoration" på.
Mvh Sofia

13/10 -10

Hej!
Idag har jag bakat den "billiga" prinsesstårtan.
Jag började med att lägga den understa lagret på ett tårtfat som jag har sparat från en köpt tårta.
Det understa lagret blötte jag lite med pärondryck, för att tårtan ska bli mer saftig.
Jag blanda ihop Ekströms marzansås till en vaniljkräm och la över och även skivade bananer.
Jag strök även över lite grädde sen.
Det andra lagret gjorde jag likadant som det första, jag strök över lite pärondryck för att den skulle bli mer saftig.
Jag satt på hallonsylt och sedan även grädde som jag gjorde med det första också.
Det sista lagret strök jag på lite pärondryck och grädde.
Jag satt på grön marzipan som redan var utkavlad.
Till sist skulle jag sila över tårtan med florsocker och eftersom jag inte hade någon sil fick jag ta en vitlökspress. (Det var det enda jag hittade som hade någorlunda små hål som ja kunde sila med.)
Allra sist satt jag på en rosa ros som var med i paketet när jag köpte den gröna marzipanen.
Nu ska jag bara vänta på att få höra vad mina "kritiker" tycker men tårtan blir som bäst tycker jag om det står och får "sugas in" i minst fyra timmar.
Tårtan tog mig ungefär en timme att göra, sen har jag lagt ner lite tid på att skriva i loggboken.
Mvh Sofia

12/10 -10

Hej!
Idag har jag handlat "billiga" råvaror till ena prinsesstårtan. Det blev att jag fick hem: Willys grädde.
Eldorados tårtbotten & hallonsylt.
Bananer ifrån Maxi och vaniljkräm som var ifrån ekströms tror jag.
Marzipanlock med ros ifrån Willys.
Smörgåstårtan som var det "billiga" alternativet var den godaste tyckte alla som smaka, undra vilken av prinsesstårtorna som går vägen hem?
Mvh Sofia

9/10 -10

Hej!
Jag tänkte att jag skulle uppdatera det sista om smörgåstårtan, det vill säga den "dyra". Mina "kritiker" tyckte den var super god men själv tycker jag att räkorna var väldigt små och inte goda alls, så de "billiga" var mycket godare och legymsallad passar mig bättre i smaken än dallassallad men som sagt det är en smaksak.
Till veckan ska jag försöka med att göra en prinsesstårta och det blir att jag börjar med den "billiga".
Mvh Sofia

RSS 2.0