13/10 -10

Hej!
Idag har jag bakat den "billiga" prinsesstårtan.
Jag började med att lägga den understa lagret på ett tårtfat som jag har sparat från en köpt tårta.
Det understa lagret blötte jag lite med pärondryck, för att tårtan ska bli mer saftig.
Jag blanda ihop Ekströms marzansås till en vaniljkräm och la över och även skivade bananer.
Jag strök även över lite grädde sen.
Det andra lagret gjorde jag likadant som det första, jag strök över lite pärondryck för att den skulle bli mer saftig.
Jag satt på hallonsylt och sedan även grädde som jag gjorde med det första också.
Det sista lagret strök jag på lite pärondryck och grädde.
Jag satt på grön marzipan som redan var utkavlad.
Till sist skulle jag sila över tårtan med florsocker och eftersom jag inte hade någon sil fick jag ta en vitlökspress. (Det var det enda jag hittade som hade någorlunda små hål som ja kunde sila med.)
Allra sist satt jag på en rosa ros som var med i paketet när jag köpte den gröna marzipanen.
Nu ska jag bara vänta på att få höra vad mina "kritiker" tycker men tårtan blir som bäst tycker jag om det står och får "sugas in" i minst fyra timmar.
Tårtan tog mig ungefär en timme att göra, sen har jag lagt ner lite tid på att skriva i loggboken.
Mvh Sofia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0